صفحه اقتصادی صنعتی

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

آشنایی با رشته مدیریت صنعتی

پنجشنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۴۴ ب.ظ

 

رشته مدیریت صنعتی، همانطور که از عنوانش مشخص است به مدیریت امور مختلف در صنعت می‌پردازد. بنابراین لازم است طیف گسترده‌ای از دانش‌ها، مهارت‌های لازم برای طراحی و بهبود فرآیندها و مدیریت افراد و امور مربوط به صنایع گوناگون را در بر گیرد.

 

همانطور که در تعریف کلی مدیریت آمده است، مدیریت یعنی توانایی کار با و به وسیله افراد و منابع سازمانی؛ بنابراین کار و وظیفه یک مدیر در اصل بررسی کل سازمان و هدایت افراد و منابع آن به سمت اهداف و آرمان‌های سازمانی است. از آنجایی که مدیران هم با افراد و هم با دیگر منابع سازمانی در ارتباط هستند، مسلما نیازمند طیف وسیعی از مهارت‌ها خواهند بود....

 

شاید شما نیز شنیده‌اید که گفته می‌شود مشکل اصلی بسیاری از سازمان‌ها مشکل مدیریتی است. هر چند این گفته بسیار کلی محسوب می‌شود و نیاز به موشکافی بیشتری دارد، اما خود نشان دهنده اهمیت مباحث مدیریتی است.

 

رشته مدیریت، به خصوص رشته مدیریت صنعتی برای افرادی مناسب است که... ضمن علاقه به کار و ارتباط با منابع انسانی سازمان، علاقه‌مند به مباحثی همچون مدیریت و اداره کسب و کارها، مدیریت منابع مالی و اقتصادی، مدیریت و کنترل تولید و موجودی‌ها، مدیریت و کنترل پروژه‌های کوچک و بزرگ، برنامه‌ریزی و هدایت واحدهای صنعتی، تجاری و خدماتی و غیره هستند. لذا برخورداری از روابط عمومی قوی در این رشته بسیار با اهمیت است.

 

لازم به ذکر است که رشته مدیریت صنعتی ضمن تشابه بسیار زیاد با رشته مهندسی صنایع، دارای تفاوت‌هایی نیز با آن هست. از جمله اینکه تا حدود نیمی از دروس این دو رشته با هم مشابه هستند، اما رشته مدیریت صنعتی بیش از هر چیز به مباحث انسانی و روابط بین افراد و نحوه هدایت آن‌ها برای دستیابی به بهروه‌وری بیشتر در صنعت می‌پردازد، در حالی که تاکید اصلی رشته مهندسی صنایع بر مسائل کمی و تولیدی و بهینه‌سازی آن‌ها است. به عبارت دیگر در رشته مدیریت بیش از هر منبع دیگری به منابع انسانی سازمان توجه می‌شود.

 

مباحث مرتبط با دروس ریاضی و آمار در این رشته بسیار حائز اهمیت هستند؛ با توجه به اینکه رشته مدیریت صنعتی با بهبود مسائل انسانی، مالی، فنی و در کل مسائل سازمانی، صنعتی و یافتن بهترین شیوه کار در ارتباط است، مسلما نیازمند آشنایی با مباحثی همچون توابع، دستگاه معادلات، ماتریس‌ها، جبر خطی، حد و پیوستگی، مشتق، انتگرال، آمار و احتمال و غیره است.درس زبان انگلیسی و توانایی مطالعه و درک متون مرتبط با رشته مدیریت صنعتی دارای اهمیت بسیار زیادی است و روز به روز نیز بر این اهمیت افزوده می‌شود.

 

آشنایی با کامپیوتر و کاربرد آن در مدیریت نیز از دروس بسیار مهم و کاربردی جهت پیشرفت در این رشته تحصیلی محسوب می‌شود. دروس مربوط به اقتصاد نیز از دروس پایه رشته مدیریت صنعتی محسوب می‌شوند و در قالب اقتصاد خرد و کلان ارائه خواهند شد.

 

مباحث روانشناسی و ارتباط با افراد در رشته مدیریت صنعتی بسیار پرکاربرد هستند و در نهایت دروس حسابداری و حسابداری صنعتی نیز به ترتیب از دروس پایه و تخصصی این رشته محسوب می‌شوند.

 

فارغ التحصیل رشته مدیریت صنعتی در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟

 

رشته مدیریت صنعتی

 

فارغ التحصیلان رشته مدیریت صنعتی در زمینه‌های گوناگونی می‌توانند مشغول به کار شوند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

 

    مدیریت واحدهای صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ از جمله کارخانجات، کارگاه‌ها، شرکت‌ها و غیره

    مدیریت و کنترل پروژه

    مدیریت، برنامه‌ریزی و کنترل موجودی‌ها

    مدیریت و کارشناسی کنترل کیفیت

    کارآفرینی و موارد بازاریابی، استراتژی، منابع انسانی، مالی و غیره استارتاپ‌ها

    تحلیل مالی و اقتصادی قبل از پروژه، حین پروژه، تولید و غیره

    مدیریت، برنامه‌‌ریزی و کنترل تولید

    کارشناس بیمه

    کارشناس تحقیقات بازار

    کارشناس گمرک

    حسابدار

    مدیر روابط عمومی

    کارمند بانک

    کارشناس یا مدیر آموزش

    به طور کلی هر شغلی که نیازمند مهارت‌ها و دانش یک مدیر است.

 

بازار کار رشته مدیریت صنعتی به چه صورت است؟

 

رشته مدیریت صنعتی از جمله رشته‌های تحصیلی است که بین رشته‌ای محسوب شده و بازار کار متنوع و گسترده‌ای دارد. این امر با توجه به طیف مشاغل اشاره شده در بالا برای این رشته نیز مشخص است. در عین حال با توجه به طیف وسیعی از مهارت‌ها که افراد در رشته مدیریت صنعتی فرا می‌گیرند، قادر خواهند بود وظایف متعددی را برعهده گرفته و با توجه به توانایی و دانش خود آن‌ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

 

گرایش های مدیریت صنعتی:

 

این رشته در ایران در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز ارائه می‌شود و گرایش‌های کارشناسی ارشد و دکتری آن عبارتند از:

 

    تحقیق در عملیات

    تولید و عملیات

    مدیریت عملکرد

    مدیریت زنجیره تامین

    مدیریت کیفیت و بهره‌وری

    مدیریت پروژه

 

دروس دانشگاهی رشته مدیریت صنعتی، نه تنها دروس کاربردی و مفیدی برای استفاده در صنعت هستند، بلکه در زندگی شخصی هم به کار فارغ التحصیلان این رشته خواهند آمد.

 

این دروس به دنبال افزایش مهارت‌های متفاوتی از مدیران هستند تا ایشان را قادر نمایند ضمن درک شرایط پیرامون و ایجاد ارتباط مناسب با افراد و همکاران خود، سازمان و مجموعه تحت مدیریت‌شان را به سمت و سوی متناسب با محیط، شرایط اقتصادی، سیاسی و غیره پیش برند. البته شایان ذکر است با توجه به تغییرات سریع تکنولوژیکی لازم است تا فراگیران این رشته تخصصی خارج از دروس ارائه شده توسط دانشگاه، مهارت‌های به کارگیری زبان انگلیسی و کار با کامپیوتر و تکنولوژی‌های روز را فراگرفته و مورد استفاده قرار دهند.

 

شایان ذکر است دانشجویان رشته مدیریت صنعتی با فراگیری و به کارگیری دروس مختلف این رشته تحصیلی، قادر خواهند بود بهتر از دیگران به مدیریت زمان و برنامه‌ریزی امور خود بپردازند و امور روزمره، اهداف شخصی، خانوادگی و پروژه‌های کوچک و بزرگ‌شان را نیز به خوبی مدیریت کنند و مفاهیم و اصولی که در دروس مختلف آموخته‌اند را به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در زندگی شخصی و کاری خود به کار بندند.

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۳/۱۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی